Coating af faldstammer & Afløb

Coating af faldstammer og afløb
et alternativ til udskiftning

Vi varetager løbende opgaver for boligforeninger, skoler og i bygninger der ønsker en økonomisk, miljøvenlig og fremtidssikret løsning. Med minimale gener

I mange ejendomme og ældre bygninger er der problemer med gennemtæring af køkken- og/eller toiletfaldstammer. Renovering af faldstammer og afløb, er et økonomisk og holdbart alternativ til traditionel udskiftning.

Samtidig undgås de gener der er forbundet med traditionel udskiftning, da det dyre bygningsarbejde og genhusning af beboerne undgås. DACOTEQs metode er testet i samarbejde med Teknologisk Institut, der har beregnet at coatingen har en levetid på 50-75 år. Hvilket vil sige coating har samme holdbarhed, som et helt nyt rør.

Den coating vi bruger er testet med diverse syre og baser, som kan forestilles at blive udledt i afløbssystemet. Coatingen bestod alle syre/base prøverne under disse test.

Et par fakta

 • Arbejdet udføres med E-AT`s Drain  Coating  se mere på www.e-at.dk
 • Mange års erfaring med rengøring og tætning af faldstammer og afløb.
 • Løsningen er testet jf. INTRA 213 og ISO 580-1973 med tilpasset cyklusprøve på Teknologisk Institut (TI).
 • På baggrund af testen har TI beregnet levetiden på coatingen til 50 år afhængig af faldstammens kondition.
 • Coatingen er udviklet af 3 kemiingeniører i Belgien, Tyskland og Holland, med produktafprøvning i DK.
 • Vores coating og robotter er oprindeligt udviklet i Nordisk Afløbs Teknik men idag er DACOTEQ er det udførende ben mens vores søsterselskab E-AT levere coatingen og står for udviklingen.
 • Kundesegmenter:
  • Beboelsesejendomme og kontor.
  • Skoler.

Hvorfor Coate?

Omkostningseffektivt

Sammenlignet med udskiftning af faldstammer er coating en hurtigere og mere økonomisk løsning, hvor i undgår nedbrydning af vægge og gulve. Samtidig undgår I re-etablerings omkostninger.

10 års garanti og lige så lang levetid som en ny faldstamme

Tæringsprocessen stoppes og coating af en afløbsinstallation holder lige så lang tid som en helt ny faldstamme (50-75 år). Vi giver 10 års garanti på faldstammer vi har renoveret.

Miljø

Miljøet skånes da vi arbejder i de eksisterende faldstammer. I ’traditionel renovering’ skal der bortskaffes gamle faldstammer, afløb og byggeaffald. Samtidig er coatingen vandbaseret med fareklasse 00-1, hvilket gør vores coating til et bæredygtigt valg.

Gladere beboere og færre forstyrrelser

Coating er en hurtig renoveringsmetode og vi kan forny rørene på badeværelser og i køkkener med mindst mulig indgriben i beboernes dagligdag. Arbejdet tager normalt 2-3 dage og vil foregå i dagtimerne.

Hvordan vi arbejder

Vi giver de gamle faldstammer nyt liv

Metoden involvere at eksisterende rør renses indvendig med hedevand og mekanisk rensning, efterfølgende påføres coatingen. Coatingen er et fleksibelt, holdbart produkt, der er egnet til de forhold som belægningen udsættes for i faldstammer og afløb.

Arbejdet med coating af faldstammen tager ca. 48 timer, hvor afløbet ikke må benyttes. Vi opsætter naturligvis toilet- og badevogne mens arbejdet står på. I udgår til gengæld de store gener, der er forbundet med traditionel udskiftning, hvor vægge og gulve skal nedbrydes, som betyder at beboerne skal genhuses, eller skal benytte opstillede toilet- og badevogne i længere tid.

Adgang til afløbssystemet sker altid fra øverste etage hvor spuleslangen føres ned til renselem i gadeplan/kloak.

1. Information

Bestyrelsen og beboerne informeres omkring processen, så de er bedst muligt forberedt.

2. TV inspektion

Der fortages inspektion af afløbet med kamera inden vi påbegynder rensningsprocessen.

3. Rens

Faldstammer og afløb renses grundigt med hedevand og mekaniske rens, så alle aflejringer fjernes.

4. TV inspektion

Der fortages inspektion af det rensede afløb med kamera.

5. Coating

Coatingen fortages af en robot der sendes igennem afløbssystemer, der får en ny indvendig belægning.

6. Kvalitetskontrol

Der fortages inspektion af det coatede afløb med kamera og den sidste kvalitetskontrol foretages.

7. Aflevering til kunden

Ved aflevering modtager kunden dokumentation for udført arbejde. Herunder TV-inspektionerne, kontrolskemaer og 10 års produktgaranti.